Ingrediënten
(4 personen)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten
- 3 dl visfond (pot) of visbouillonblokjes (voor 1 liter)
- 3 el witte wijn
- 1 laurierblad
- 250 gr moot kabeljauw
- 250 gr moot tonijn
- 100 gr gepelde garnalen
- 1 potje gekookt mosselen
- Peper (versgemalen)
- Tabasco
Optioneel
- (Gare) zwarte bonen, moet je wel voorbereiden
|
Bereiden
- Hak de uien en knoflook heel fijn.
- Fruit deze goudbruin in een diepe pan met de olijfolie
- Voeg de gepelde tomaten met het vocht, de visfond (of de blokjes met 6 dl water), de witte wijn en het laurierblaadje toe en verwarm het goed.
- Laat even pruttelen
- Snij ondertussen de vis in stukken.
- Bak vis en garnalen even kort aan in een koekenpan.
- Voeg de vis toe aan de soep
- Bij gebruik van de visfond voeg 3 dl water toe.
Let op: niet als je blokjes gebruikt hebt!
- Breng de soep tegen de kook.
- Maak op smaak met peper en tabasco.
Let op: alleen proeven met een schone lepel!
- Verwijder het laurierblad
- Voeg eventueel (gare) zwarte bonen toe voor een nog voedzamer soep.
Lekker met het verse stokbrood met alio olio!
Buen provecho !
|