Goedgevulde Spaanse vissoep

Goedgevulde Spaanse vissoep

spaanse-vissoep

Bereidingstijd

30 minuten

Goed gevulde Spaanse vissoep. Simpel te bereiden, maar o zo lekker!

Ook (ijs)koud te eten!

Ingrediënten

(4 personen)

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 3 dl visfond (pot) of visbouillonblokjes (voor 1 liter)
  • 3 el witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 250 gr moot kabeljauw
  • 250 gr moot tonijn
  • 100 gr gepelde garnalen
  • 1 potje gekookt mosselen
  • Peper (versgemalen)
  • Tabasco

 

  • Alio olio
  • Stokbrood(jes)

 

Optioneel

  • (Gare) zwarte bonen, moet je wel voorbereiden

 

Bereiden

  • Hak de uien en knoflook heel fijn.
  • Fruit deze goudbruin in een diepe pan met de olijfolie
  • Voeg de gepelde tomaten met het vocht, de visfond (of de blokjes met 6 dl water), de witte wijn en het laurierblaadje toe en verwarm het goed.
  • Laat even pruttelen
  • Snij ondertussen de vis in stukken.
  • Bak vis en garnalen even kort aan in een koekenpan.
  • Voeg de vis toe aan de soep
  • Bij gebruik van de visfond voeg 3 dl water toe.
    Let op: niet als je blokjes gebruikt hebt!
  • Breng de soep tegen de kook.
  • Maak op smaak met peper en tabasco.
    Let op: alleen proeven met een schone lepel!
  • Verwijder het laurierblad
  • Voeg eventueel (gare) zwarte bonen toe voor een nog voedzamer soep.

 

Lekker met het verse stokbrood met alio olio!

 

Buen provecho !

 

Bron: Caatkookt.nl (AD)

Reacties zijn gesloten.