Ingrediënten
(4 personen)
Gnocchi
- 1 kg kruimige aardappels
- 300 g bloem
- 1 – 2 eieren
- 1 citroen
Groene asperges met garnalen
- 1 sjalot
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 bos groene asperges
- 0.5 glas witte wijn
- 100 g cherrytomaten
- 300 g Garnalen
- 100 ml kookroom
- 2 takjes peterselie
Extra nodig
|
Bereiden
Gnocchi
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil de aardappels en kook de aardappels in het water met zout in circa 20 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen.
- Draai de aardappels door de passe-vite tot een gladde puree en laat de puree een klein beetje afkoelen.
- Voeg de bloem en het ei toe.
- Rasp de citroen en voeg de rasp toe aan de puree (bewaar de citroen voor later).
- Meng alles goed door elkaar tot een deegbal.
- Rol het deeg uit tot een lange sliert en snijd de sliert in stukjes van circa 2 centimeter.
- Breng een tweede pan water met een beetje zout aan de kook en kook de gnocchi tot ze gaan drijven, dan zijn ze gaar.
Groene asperges met garnalen
- Pel en snipper de sjalot.
- Pel en hak de knoflook.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalot en de knoflook circa 3 minuten.
- Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges fijn.
- Voeg de asperges toe aan de pan, blus af met de witte wijn en het sap van de citroen.
- Halveer de cherrytomaten.
- Voeg de cherrytomaten en garnalen toe en laat circa 6 minuten pruttelen.
- Voeg de gnocchi en de kookroom toe.
- Hak de peterselie en voeg als laatste toe aan het gerecht.
- Meng voorzichtig door elkaar.
|