Ingrediënten
(4 personen)
- 100 g geroosterde amandelen
- 5 paprika’s
- extra handje rozijnen
- 4 el olijfolie
- 1 pak Marokkaanse couscous (pak met couscous, rozijnen en kruidenmix)
- 400 ml kraanwater (kokend)
- 8 g verse munt (pakje à 15 g)
- 300 g magere kwark of Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- snoeptomaatjes
- Krop sla (Little Gem)
Extra
ovenschaal |
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Hak de amandelen.
- Halveer 4 paprika’s, ontdoe ze van de zaadlijsten.
- Zet deze parika’s in een laagje water en kook ze even voor (5 minuten)
- Snijd de 5e paprika in kleine stukjes
- Verhit de olie in een pan en roerbak de paprika 2 min.
- Voeg de cousous met eventuele exra ingredienten en de hoeveelheid kokend water die je volgens het pak nodig hebt en laat 5 min. staan.
- Schep de amandelen door de couscous.
- Vet de ovenschaal in.
- Vul de paprika’s met het couscousmengsel, zet in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.
- Snijd de munt fijn.
- Meng de kwark/yoghurt met het grootste deel van de munt (hou nog wat over ter garnering) en breng op smaak met peper.
- Schil de komkommer.
- Halveer in de lengte en snijd de helften in repen van 6 cm.
- Halveer de snoeptomaatjes.
- Verdeel de komkommer, snoeptomaatjes, sla en de paprika’s over de borden, lepel de muntsaus op de paprika’s en garneer met de rest van de munt.
- Serveer met de rest van de muntsaus.
|