Gevulde paprika met Marokaanse couscous

Gevulde paprika met Marokaanse couscous

Bereidingstijd

45 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 100 g geroosterde amandelen
  • 5  paprika’s
  • extra handje rozijnen
  • 4 el olijfolie
  • 1 pak Marokkaanse couscous (pak met couscous, rozijnen en kruidenmix)
  • 400 ml kraanwater (kokend)
  • 8 g verse munt (pakje à 15 g)
  • 300 g magere kwark of Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • snoeptomaatjes
  • Krop sla (Little Gem)

Extra

ovenschaal

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Hak de amandelen.
  3. Halveer 4 paprika’s, ontdoe ze van de zaadlijsten.
  4. Zet deze parika’s in een laagje water en kook ze even voor (5 minuten)
  5. Snijd de 5e paprika in kleine stukjes
  6. Verhit de olie in een pan en roerbak de paprika 2 min.
  7. Voeg de cousous met eventuele exra ingredienten en de hoeveelheid kokend water die je volgens het pak nodig hebt en laat 5 min. staan.
  8. Schep de amandelen door de couscous.
  9. Vet de ovenschaal in.
  10. Vul de paprika’s met het couscousmengsel, zet in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.
  11. Snijd de munt fijn.
  12. Meng de kwark/yoghurt met het grootste deel van de munt (hou nog wat over ter garnering) en breng op smaak met peper.
  13. Schil de komkommer.
  14. Halveer in de lengte en snijd de helften in repen van 6 cm.
  15. Halveer de snoeptomaatjes.
  16. Verdeel de komkommer, snoeptomaatjes, sla en de paprika’s over de borden, lepel de muntsaus op de paprika’s en garneer met de rest van de munt.
  17. Serveer met de rest van de muntsaus.

 

Bron: AH.nl

Reacties zijn gesloten.