Gevulde mosterd-kippensoep

Gevulde mosterd-kippensoep

soep_1

Geniet van deze smakelijke, met aardappel gevulde soep.

Bereidingsduur

15-30 minuten

Ingrediënten

(2 personen)

  • 300 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel mosterd
  • 5 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 300 gram prei
  • 200 gram wortelen
  • 200 gram gerookte kip
  • ½ dl kookroom light 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de margarine glazig.
  4. Bak de mosterd kort mee.
  5. Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de aardappelen in ca. 10 minuten gaar.
  6. Maak de prei en de wortelen schoon.
  7. Snijd de prei in ringen en de wortelen in plakjes.
  8. Pureer de soep met de blokjes aardappel met een staafmixer of in de keukenmachine.
  9. Breng dit weer aan de kook en laat de prei en de wortel er in een paar minuten in gaar worden.
  10. Snijd de kip in blokjes en roer ze door de soep.
  11. Maak de soep op smaak met wat peper en de room.

Bron: http://www.plusonline.nl/weekmenu-wat-eten-we-vandaag/mosterd-kippensoep

Reacties zijn gesloten.