|
Geniet van deze smakelijke, met aardappel gevulde soep.
Bereidingsduur
15-30 minuten
|
Ingrediënten
(2 personen)
- 300 gram aardappelen
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel mosterd
- 5 dl kippenbouillon (van tablet)
- 300 gram prei
- 200 gram wortelen
- 200 gram gerookte kip
- ½ dl kookroom light
|
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui in de margarine glazig.
- Bak de mosterd kort mee.
- Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de aardappelen in ca. 10 minuten gaar.
- Maak de prei en de wortelen schoon.
- Snijd de prei in ringen en de wortelen in plakjes.
- Pureer de soep met de blokjes aardappel met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breng dit weer aan de kook en laat de prei en de wortel er in een paar minuten in gaar worden.
- Snijd de kip in blokjes en roer ze door de soep.
- Maak de soep op smaak met wat peper en de room.
|
Bron: http://www.plusonline.nl/weekmenu-wat-eten-we-vandaag/mosterd-kippensoep