Garnalenverrine met mango en pistacheolie

Garnalenverrine met mango en pistacheolie

5744568d-5e23-4f13-98ed-88cb6494ce9b

Bereidingstijd

20 minuten

Deze heerlijke combinatie van garnalen en mango wordt geserveerd in kleine glaasjes en vormt zo een kleurrijk, feestelijk en verzorgd voorgerecht.

Ingrediënten

(6 personen)

  • 1 kleine mango, geschild, pit verwijderd en in kleine blokjes
  • 24 gekookte garnalen, gepeld en in stukjes
  • 6 gekookte garnalen, ongepeld (ter garnering)
  • geraspte schil van 1 limoen
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  • 1 1/2 eetlepel pistacheolie
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • piment d’espelette (Baskische chilipeper)

Bereiden

  1. In een kom mango, in stukjes gesneden garnaal, limoenrasp, limoensap en pistacheolie vermengen. Op smaak brengen met zout, peper en piment d’espelette. Proeven en naar smaak eventueel meer zout, peper of limoensap toevoegen. Koriander toevoegen en vermengen.
  2. De kom afdekken en in de koelkast zetten. De resterende garnalen pellen (het staartstuk laten zitten) en in de koelkast zetten. Net voor serveren het garnalen-mangomengsel in glaasjes scheppen en garneren met een hele garnaal.

  Bron: Allrecipes.nl

Reacties zijn gesloten.