Gado gado met rijst (vegetarisch)

Gado gado met rijst (vegetarisch)

GadoGado 2014-07-10 17.49.49

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 300 g Lassie Toverrijst Extra vezels (pak 400 g)
  • 6 eieren
  • 500 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 1/2 witte kool, in reepjes
  • 125 g taugé
  • (of zakje Thaise roerbak ipv de kool/taugé)
  • 4 volle el pindakaas
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 3 el ketjap manis

Optioneel

  • Gefruite uitjes en kroepoek

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Kook de eieren in 8 min. hard.
  3. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar.
  4. Voeg na 4 min. de kool toe.
  5. Verwarm de pindakaas met de kokosmelk, de ketjap en peper (of sambal) en roer glad.
  6. Doe de taugé in een vergiet.
  7. Giet de bonen en kool erbij en laat uitlekken.
  8. Pel de eieren en halveer ze.
  9. Verdeel de rijst met de groenten en eieren over 4 borden.
  10. Schep er een lepel pindasaus over.
  11. Serveer met de rest van de pindasaus.

    Lekker met gefruite uitjes en kroepoek.

  Bron: Vrouwonline.nl

Reacties zijn gesloten.