Ingrediënten
(4 personen)
- 300 g Lassie Toverrijst Extra vezels (pak 400 g)
- 6 eieren
- 500 g sperziebonen, schoongemaakt
- 1/2 witte kool, in reepjes
- 125 g taugé
- (of zakje Thaise roerbak ipv de kool/taugé)
- 4 volle el pindakaas
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 3 el ketjap manis
Optioneel
- Gefruite uitjes en kroepoek
|
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Kook de eieren in 8 min. hard.
- Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar.
- Voeg na 4 min. de kool toe.
- Verwarm de pindakaas met de kokosmelk, de ketjap en peper (of sambal) en roer glad.
- Doe de taugé in een vergiet.
- Giet de bonen en kool erbij en laat uitlekken.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Verdeel de rijst met de groenten en eieren over 4 borden.
- Schep er een lepel pindasaus over.
- Serveer met de rest van de pindasaus.
Lekker met gefruite uitjes en kroepoek.
|