Ingrediënten
(4 personen)
- 2 liter water
- 200-250 gr spekreepjes
- 1 bouillonblokje
- Peper en zout
- Maggi
- (light) rookworst
|
Bereiden
- Breng 2 liter water aan de kook.
- Was de spliterwten even.
- Voeg de spliterwten, spekreepjes, bouillonblokje en laurierblaadje toe.
- Kook 45 minuten.
- Verwijder het schuim tussendoor. Ook af en toe roeren.
- Snijd ondertussen de ui, prei, wortel, knolselderij, bladselderij en rookworst.
- Voeg de gesneden ingrediënten toe aan de soep.
- Laat tenminste nog 1 uur pruttelen, het liefst op een sudderplaatje, dat scheelt je een vieze bruine koek onderin, die je vooral NIET moet losroeren!
- Voeg naar smaak Maggi, peper en zout toe. De knolselderij bevat natrium, de soep heeft daardoor weinig extra zout nodig.
- Verwijder het laurierblaadje bij het serveren.
|