Erwtensoep van oma!

Erwtensoep van oma!

 

2014-12-01-17.31-snert

Bereidingstijd

1-2 uur

De soep smaakt het beste als deze in een grote hoeveelheid bereid wordt en vervolgens nog een dag blijft staan. Gekoeld blijft de erwtensoep een paar dagen goed, maar je kan het prima invriezen!

Lekker met roggebrood met spek 
(of probeer het ook eens met geitenkaas)

Ingrediënten

(4 personen)

  • pak split-erwten (500 gr)
  • 1 laurierblad
  • 1 prei
  • 1 ui
  • kwart of kleine knolsederij
  • bladselderij stengel
  • 1 winterwortel

    (bovenstaande zit allemaal in het Lidl soeppakket 😉 )

  • 2 liter water
  • 200-250 gr spekreepjes
  • 1 bouillonblokje
  • Peper en zout
  • Maggi
  • (light) rookworst

Bereiden

  1. Breng 2 liter water aan de kook.
  2. Was de spliterwten even.
  3. Voeg de spliterwten, spekreepjes, bouillonblokje en laurierblaadje toe.
  4. Kook 45 minuten.
  5. Verwijder het schuim tussendoor. Ook af en toe roeren.
  6. Snijd ondertussen de ui, prei, wortel, knolselderij, bladselderij en rookworst.
  7. Voeg de gesneden ingrediënten toe aan de soep. 
  8. Laat tenminste nog 1 uur pruttelen, het liefst op een sudderplaatje, dat scheelt je een vieze bruine koek onderin, die je vooral NIET moet losroeren!smiley bleh

  9. Voeg naar smaak Maggi, peper en zout toe. De knolselderij bevat natrium, de soep heeft daardoor weinig extra zout nodig.
  10. Verwijder het laurierblaadje bij het serveren.

 

 

Bron: Lidl soeppakket

Reacties zijn gesloten.