Engelse triffle

Engelse triffle

 

English Triffle

Bereidingstijd

30 minuten

Ingrediënten

(6 personen)

  • 1/2 cake of cakerol of 3 grote of 5 kleine eierkoeken
  • 500 g vers fruit of fruit uit de diepvries of uit blik
    (aardbeien of bosvruchten)
  • 1 pakje gelatinepudding, bosvruchten of aardbeiensmaak (trixy jelly)
  • 35 g custardpoeder
  • 1/2 l melk
  • 35 g suiker
  • slagroom (optioneel)
  • scheutje sherry, port of vruchtensap
  • Schaal (2 ltr)

Bereiden

  1. Kook de gelatinepudding zoals op het pakje staat.
  2. Laat dan afkoelen zodat het lobbig, maar nog wel schenkbaar wordt, bv door het in een bak koud water te zetten.
  3. Maak ondertussen de custard, met de melk en suiker als aangegeven op de verpakking.
  4. Laat ook wat afkoelen, het moet nog wel dik vloeibaar zijn.
  5. Snijd de cake in blokjes van 2×2 cm.
  6. Neem een glazen schaal.
  7. Leg de helft van de blokjes op de bodem van de schaal.
    Evt. besprenkelen met sherry, port of vruchtensap.
  8. Leg er de helft van het fruit op.
  9. Schenk de helft van de gelatinepudding over het fruit.
  10. Hierover de helft van de custardpudding.
  11. Leg hierover weer een laag cake, de rest van het fruit, gelatine en custard.
  12. Optioneel: Dek alles af met een laag slagroom.
  13. Laat het geheel een paar uur in de koelkast opstijven.
  14. Optioneel: Versier  voor het opdienen met fruit of chocoladevlokken.

 

Bron: Kookjij.nl

Reacties zijn gesloten.