Ingrediënten
(6 personen)
- 1/2 cake of cakerol of 3 grote of 5 kleine eierkoeken
- 500 g vers fruit of fruit uit de diepvries of uit blik
(aardbeien of bosvruchten)
- 1 pakje gelatinepudding, bosvruchten of aardbeiensmaak (trixy jelly)
- 35 g custardpoeder
- 1/2 l melk
- 35 g suiker
- slagroom (optioneel)
- scheutje sherry, port of vruchtensap
- Schaal (2 ltr)
|
Bereiden
- Kook de gelatinepudding zoals op het pakje staat.
- Laat dan afkoelen zodat het lobbig, maar nog wel schenkbaar wordt, bv door het in een bak koud water te zetten.
- Maak ondertussen de custard, met de melk en suiker als aangegeven op de verpakking.
- Laat ook wat afkoelen, het moet nog wel dik vloeibaar zijn.
- Snijd de cake in blokjes van 2×2 cm.
- Neem een glazen schaal.
- Leg de helft van de blokjes op de bodem van de schaal.
Evt. besprenkelen met sherry, port of vruchtensap.
- Leg er de helft van het fruit op.
- Schenk de helft van de gelatinepudding over het fruit.
- Hierover de helft van de custardpudding.
- Leg hierover weer een laag cake, de rest van het fruit, gelatine en custard.
- Optioneel: Dek alles af met een laag slagroom.
- Laat het geheel een paar uur in de koelkast opstijven.
- Optioneel: Versier voor het opdienen met fruit of chocoladevlokken.
|