Eiwit over? Maak Meringue schuim!

Eiwit over? Maak Meringue schuim!

 2016-11-21-21-53-08

Bereidingstijd

10 minuten

+ 2-3 uur baktijd!

5 regels voor goed eiwitschuim

  1. MATERIAAL Het materiaal dat je gebruikt moet vetvrij en droog zijn.
  2. SUIKER Het eiwit moet al deels geklopt zijn voordat je suiker toevoegt. Laat de suiker in een rustig straaltje in het eiwit glijden terwijl je blijft mixen.
  3. EIWIT Het eiwit is lang genoeg geklopt als het in pieken rechtop blijft staan.
  4. TEMPERATUUR De oventemperatuur moet laag zijn.
  5. TIJD De schuimpjes of meringues moeten lang in de oven staan zodat ze helemaal uitdrogen. Hoe groter de vorm, hoe langer de oventijd. Het schuim moet afgekoeld zijn voordat je het van het bakpapier pakt.

Ingrediënten

 (Voor ongeveer een bakplaat schuimpjes of meringue)

  • 2 eiwitten
  • 50 gram suiker
  • 50 gram poedersuiker

Extra

  • Litermaat of schaal om in te kloppen
  • handmixer of keukenmachine
  • bakpapier

Bereiden

Let op: Je bakt de eiwitten niet, maar je droogt ze. Dat heeft tijd nodig. Hogere temperatuur en kortere ‘baktijd’ geeft geen goed resultaat!

  1. Verwarm de oven voor op 90 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Warm de bakplaat niet voor.
  3. Doe de eiwitten in een vetvrije kom.
  4. Klop ze.
  5. Als ze al wat stijf zijn geworden, voeg je beide suikers in een dun straaltje toe terwijl je blijft kloppen. Blijf kloppen totdat het eiwit zo stijf is, dat het in pieken blijft staan.
  6. Doe het eiwit over in een spuitzak. Maak kleine vormpjes (schuimpjes) of grotere (meringue).
  7. Schuif de bakplaat in de oven.
  8. Laat anderhalf tot twee uur drogen in de oven.
  9. Als het eiwit helemaal droog is, zet je de oven uit.
  10. Laat de schuimpjes/meringue laat je in de oven afkoelen. Zet de ovendeur op een kiertje.
  11. Als ze zijn afgekoeld, schuif je ze gemakkelijk van het bakpapier.

 

 

Bron: MissFromage

Reacties zijn gesloten.