Ingrediënten
(6 personen)
- 250 g chorizo (worst), in blokjes
- 500 g kipfilet, in grove stukken
- 500 g zoetwater-reuzengarnalen groot (500 g, diepvries)
- 1 grote ui, grofgesnipperd
- 2 rode paprika’s, in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 200 g doperwten (vers of uit de diepvries)
- 1 envelopje saffraandraadjes
of 1/2 theelepel Kurkuma turmeric (geelwortel)
- 1 pak risottorijst (500 g)
- 1 1/2 liter kippenbouillon (bv. van tablet)
- 2 el olijfolie
- P+Z
|
Bereiden
- Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet zich over de panbodem verdeeld heeft.
- Schep de chorizo op een bord
- Bak eerst de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord.
- Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig nog 2 el olijfolie toe en laat ze in 5-10 min. zachtjes gaar worden.
- Roer nu de tomaatblokjes met vocht, doperwten, saffraan/Kurkuma en rijst erdoor.
- Verwarm alles al omscheppend 3-4 min. en voeg dan warme kippenbouillon toe.
- Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 min. gaar worden, roer regelmatig.
- Pel intussen de garnalen.
- Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen.
- Breng de paella pittig op smaak met zout en peper.
- Verwarm de rijst nog 5 min.
|