Eenvoudige paella

Eenvoudige paella

Short Cut Paella

Bereidingstijd

60 minuten

Lekker met een frisse salade van romainesla
of vooraf met Spaan­se gaz­pa­cho!

Ingrediënten

(6 personen)

  • 250 g chorizo (worst), in blokjes
  • 500 g kipfilet, in grove stukken
  • 500 g zoetwater-reuzengarnalen groot (500 g, diepvries)
  • 1 grote ui, grofgesnipperd
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 200 g doperwten (vers of uit de diepvries)
  • 1 envelopje saffraandraadjes
    of 1/2 theelepel Kurkuma turmeric (geelwortel)
  • 1 pak risottorijst (500 g)
  • 1 1/2 liter kippenbouillon (bv. van tablet)
  • 2 el olijfolie
  • P+Z 

Bereiden

  • Bak de chorizoblokjes op zacht vuur uit tot ze knapperig zijn en het vet zich over de panbodem verdeeld heeft.
  • Schep de chorizo op een bord
  • Bak eerst de stukken kip en vervolgens de reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar. Leg ze op een bord.
  • Schep de ui en paprika door het bakvet, voeg indien nodig nog 2 el olijfolie toe en laat ze in 5-10 min. zachtjes gaar worden.
  • Roer nu de tomaatblokjes met vocht, doperwten, saffraan/Kurkuma en rijst erdoor.
  • Verwarm alles al omscheppend 3-4 min. en voeg dan warme kippenbouillon toe.
  • Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 min. gaar worden, roer regelmatig.
  • Pel intussen de garnalen.
  • Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen.
  • Breng de paella pittig op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de rijst nog 5 min.

 

  Bron: link

Reacties zijn gesloten.