Ingrediënten
(4 personen)
- 300 g couscous
- 100 g walnoten
- 2 handjes rozijnen
- 250 g cherrytomaten
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 bos bosui
- 100 g groene olijven zonder pit (optioneel)
- 200 g feta
- olijfolie extra vierge
- 1 komkommer
- 1 teentje knoflook
- 0.5 bos bieslook
- 100 ml Griekse yoghurt
Extra nodig:
|
Bereiden
Couscoussalade
- Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verwarm een koekenpan en rooster de walnoten circa 5 minuten.
- Hak de walnoten grof.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Halveer de zoete puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de zoete puntpaprika’s in blokjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de groene olijven in ringetjes.
- Verbrokkel de feta.
- Meng de gesneden groente, walnoten, rozijnen, (optionele) olijven, feta en een scheut olijfolie extra vierge door de couscous. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Tzatziki
- Rasp de komkommer grof.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de bieslook fijn.
- Meng in een kom de komkommer, knoflook, bieslook en de Griekse yoghurt.
Serveren
Verdeel de couscoussalade over borden en lepel de tzatziki er overheen.
|