Ingrediënten
(2-3 personen)
- 3 dl bouillon
- 150 gram couscous
- 1 kleine courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 gegrilde paprika’s (pot)
- 1 klein blikje artisjokhartjes
- 1 blikje sardines (voor echte visliefhebber 2)
- 1 eetlepel olie van de sardines
- 2 theelepels citroensap
|
Bereiden
voorbereiding 1
- Breng de bouillon aan de kook en schenk dit over de couscous.
- Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.
voorbereiding 2
- Maak de groente schoon.
- Snijd de courgette in blokjes, de ui en de knoflook in snippers en de paprika’s in repen.
- Snijd de artisjokhartjes kleiner.
- Laat de sardientjes uitlekken.
- Halveer de sardientjes in de lengte, verwijder de graat en snijd de vis in stukjes.
Bereiding
- Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
- Voeg de courgette toe en roerbak dit mee gaar.
- Warm de repen paprika en de artisjokhartjes mee.
- Roer er de couscous door en warm het geheel goed door.
- Maak de couscous op smaak met wat citroensap en peper.
- Schep op het laatst de stukjes vis er door.
|