Couscous met mediterrane groente en sardientjes

Couscous met mediterrane groente en sardientjes

2014-05-31-18.48.13-small

Bereidingstijd

30 minuten

Een heerlijk mediterraans gerecht.

Lekker met een verse salade erbij!

Ingrediënten

(2-3 personen)

  • 3 dl bouillon
  • 150 gram couscous
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gegrilde paprika’s (pot)
  • 1 klein blikje artisjokhartjes
  • 1 blikje sardines (voor echte visliefhebber 2)
  • 1 eetlepel olie van de sardines
  • 2 theelepels citroensap

Bereiden

voorbereiding 1

  1. Breng de bouillon aan de kook en schenk dit over de couscous.
  2. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op verpakking.

voorbereiding 2

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de courgette in blokjes, de ui en de knoflook in snippers en de paprika’s in repen.
  3. Snijd de artisjokhartjes kleiner.
  4. Laat de sardientjes uitlekken.
  5. Halveer de sardientjes in de lengte, verwijder de graat en snijd de vis in stukjes.

Bereiding

  1. Verwarm de olie uit het blikje sardientjes en fruit hierin de ui en de knoflook zacht.
  2. Voeg de courgette toe en roerbak dit mee gaar.
  3. Warm de repen paprika en de artisjokhartjes mee.
  4. Roer er de couscous door en warm het geheel goed door.
  5. Maak de couscous op smaak met wat citroensap en peper.
  6. Schep op het laatst de stukjes vis er door.

 

Bron: PlusOnline

Reacties zijn gesloten.