Courgettetaart met ricotta & bacon

Courgettetaart met ricotta & bacon

 

courgettequiche-

Bereidingstijd

60 minuten (incl 40 min oventijd)

 

Lekker met een tomatensalade.

Ingrediënten

(4 personen)

3 el olijfolie
2 courgettes, in plakjes
7 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
150 g bacon reepjes (vleeswaren)
250 g ricotta
100 g geraspte jong belegen kaas
1 ei, losgeklopt
2 el tijmblaadjes
quiche- of taartvorm (24-26 cm ø), ingevet

optioneel Knoflook

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

Bodem voorbereiden (blindbakken)

  1. Bekleed de vorm met de deegplakjes.
  2. Vouw overhangend deeg terug.
  3. Prik er met een vork gaatjes in
  4. Bedek ruim met bakpapier.
  5. Vul de vorm tot de rand met de blinde vulling (bruine bonen of rijst)
  6. bak de bodem 10 minuten
  7. Haal uit de oven, verwijder de blindvulling (kan je hergebruiken) en het bakpapier en laat afkoelen aan de lucht.

Vulling en quiche

  1. Optioneel: Snijd een knoflook doormidden en smeer beide kanten van de courgette plakjes even in met de knoflook, 
  2. Verhit in een koekenpan olie en bak steeds een hoeveelheid courgette plakjes aan beide kanten, leg de gebakken plakjes even op een bord en bak de rest van de plakjes.
  3. Leg de helft van de baconreepjes op de deegbodem.
  4. Doe daar bovenop de helft van de courgette.
  5. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  6. Klop de ricotta met de kaas en het ei glad.
  7. Meng de tijm erdoor en zout en peper naar smaak.
  8. Schep het mengsel op de bacon/courgettes.
  9. Verdeel de rest van de bacon hierover en daarover de courgette.
  10. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  11. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 25 min. bij 200 ºC.
  12. Strooi er dan nog wat kaas overheen en bak de quiche verder goudbruin en gaar in 10-15 min. bij 200 ºC.

  Bron: Vrouwonline

Reacties zijn gesloten.