Ingrediënten
(4 personen)
3 el olijfolie 2 courgettes, in plakjes 7 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid 150 g bacon reepjes (vleeswaren) 250 g ricotta 100 g geraspte jong belegen kaas 1 ei, losgeklopt 2 el tijmblaadjes quiche- of taartvorm (24-26 cm ø), ingevet
optioneel Knoflook
|
Bereiden
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Bekleed de vorm met de deegplakjes.
- Vouw overhangend deeg terug.
- Prik er met een vork gaatjes in
- Bedek ruim met bakpapier.
- Vul de vorm tot de rand met de blinde vulling (bruine bonen of rijst)
- bak de bodem 10 minuten
- Haal uit de oven, verwijder de blindvulling (kan je hergebruiken) en het bakpapier en laat afkoelen aan de lucht.
Vulling en quiche
- Optioneel: Snijd een knoflook doormidden en smeer beide kanten van de courgette plakjes even in met de knoflook,
- Verhit in een koekenpan olie en bak steeds een hoeveelheid courgette plakjes aan beide kanten, leg de gebakken plakjes even op een bord en bak de rest van de plakjes.
- Leg de helft van de baconreepjes op de deegbodem.
- Doe daar bovenop de helft van de courgette.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Klop de ricotta met de kaas en het ei glad.
- Meng de tijm erdoor en zout en peper naar smaak.
- Schep het mengsel op de bacon/courgettes.
- Verdeel de rest van de bacon hierover en daarover de courgette.
- Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 25 min. bij 200 ºC.
- Strooi er dan nog wat kaas overheen en bak de quiche verder goudbruin en gaar in 10-15 min. bij 200 ºC.
|