Cantuccini (Italiaanse koekjes)

Cantuccini (Italiaanse koekjes)

 


Cantuccini (Italiaanse koekjes) bruin

Bereidingstijd

10-15 minuten bereiden, 30 + 8 minuten in de oven

Deze heerlijke, krokante koekjes zijn van oorsprong Italiaans. Doordat er geen vet in zit kan je ze heel lang bewaren, en tja, ze leveren minder calorieën dan andere koekjes. Je kan alle soorten noten of (gedroogde) vruchten toevoegen die je wilt, in dit recept heb ik gewoon een noten mix gebruikt. Ongezouten, ongebakken.

De Italianen dippen de koekjes in koffie, is van harte aanbevolen,
zeker als je een lekkere cappuccino kan maken!

Je kan deze koekje in een goed gesloten potje/trommel 3-4 weken bewaren.

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gr noten en amandelen (ongezouten, geen pinda’s)
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • ½ Sodium Bicarbonaat (baksoda)
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 3 eieren
  • 2 el likeur, bijvoorbeeld Grand Marinier

 

 

Bereiden 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C of de gasoven stand 4. Vet bakplaten in of bedek met bakpapier.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder, sodapoeder en zout samen in een middelgrote kom.
  3. In een grote kom klop de suiker en vanillesuiker, de sinaasappelrasp en de likeur met de eieren totdat het een beetje schuimig wordt.
  4. Roer of meng met een mixer de droge ingrediënten met de natte door elkaar tot een zwaar wat plakkerig deeg.
  5. Voeg ten slotte de noten(mix) toe.
  6. Verdeel het deeg in twee staven. Vorm van elk stuk een rol.
  7. Plaats de rollen op de voorbereide bakplaat.
  8. Bak gedurende 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze licht goudbruin zijn en nog een beetje zacht.
  9. Haal ze van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster (minimaal 2 uur).
    Belangrijk: Laat  ze helemaal afkoelen om ze makkelijk te kunnen snijden.

Afmaken

  1. Verwarm nu de oven voor op 150°C.
  2. Snijd ze met een goed broodmes in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  3. Leg de plakjes met de gesneden kant naar boven terug in de oven op een rooster en laat nog 8-10 minuten droger.
  4. Haal ze uit de oven en laat ze weer afkoelen.

 

Geniet…!

 

Bron: foodsandphotos

Reacties zijn gesloten.