Canneloni van sinaasappelgelei gevuld met een mousse van gerookte kip

Canneloni van sinaasappelgelei gevuld met een mousse van gerookte kip

2014-10-30-18-voorgerecht-web-groot

Bereidingstijd

30 minuten

Ingrediënten

(6 personen)

 

Gelei

  • 0,25 liter jus d ‘orange
  • 2,5 gram agar agar

 

Kipmousse

  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 1,5 eetlepels mayonaise
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1 theelepel truffelolie

 

Venkelsalade

  • 1 venkelknol
  • ½ Rode ui
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 dl. Olie
  • 1 eetlepel azijn

 

Garnituur

  • Sla (lollo rosso en/of rucola)
  • Gekookt rood bietje, julienne gesneden

Bereiden

 

Voorbereiding

  • Week de agar agar in een bakje met de helft van de jus d’orange.
  • Voeg na 5 minuten de rest van de jus d’orange toe en verwarm dit mengsel in een steelpan.
  • Breng dit aan de kook en zet het vuur direct laag.
  • Giet een dun laagje op een geolied plateau en laat dit afkoelen in de koelkast.
  • Als de gelei koud is repen snijden van 10 x 15 cm.

 

Mousse maken

  • Snij de gerookte kip in grove stukken en snipper de sjalotten.
  • Draai er samen met de truffelolie en mayonaise een gladde mousse van in de food
    processor.
  • Maak het op smaak met zwarte peper.

 

Venkelsalade maken

  • Snij de venkel in tweeën en snij zo dun mogelijk reepjes, snipper het rode uitje zeer fijn.
  • Voeg de azijn, suiker, mosterd en olie toe, meng het geheel en maak op smaak met zout en peper.

 

Canneloni maken

  • Doe de kipmousse in een spuitzak en spuit op de plakjes sinaasappelgelei een streep mousse.
  • Rol met behulp van een platte spatel de gelei rond de streep mousse zodat je een rolletje (canneloni) krijgt. 

 

Opdienen

  • Schik op het bord wat van de gewassen sla aan de zijkant (binnen de rand).
  • Plaats een canneloni met kipmousse mooi op het bord.
  • Schep een lepel venkelsalade op het bord en garneer het gerecht af met wat bietje julienne.

 

Bron: variatie op kookstudio 25

Reacties zijn gesloten.