|
Bereidingstijd
30 minuten
|
Ingrediënten
(6 personen)
Gelei
- 0,25 liter jus d ‘orange
- 2,5 gram agar agar
Kipmousse
- 200 gram gerookte kipfilet
- 1,5 eetlepels mayonaise
- 1 snufje zwarte peper
- 1 gesnipperd sjalotje
- 1 theelepel truffelolie
Venkelsalade
- 1 venkelknol
- ½ Rode ui
- Zout en peper
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel mosterd
- 1 dl. Olie
- 1 eetlepel azijn
Garnituur
- Sla (lollo rosso en/of rucola)
- Gekookt rood bietje, julienne gesneden
|
Bereiden
Voorbereiding
- Week de agar agar in een bakje met de helft van de jus d’orange.
- Voeg na 5 minuten de rest van de jus d’orange toe en verwarm dit mengsel in een steelpan.
- Breng dit aan de kook en zet het vuur direct laag.
- Giet een dun laagje op een geolied plateau en laat dit afkoelen in de koelkast.
- Als de gelei koud is repen snijden van 10 x 15 cm.
Mousse maken
- Snij de gerookte kip in grove stukken en snipper de sjalotten.
- Draai er samen met de truffelolie en mayonaise een gladde mousse van in de food
processor.
- Maak het op smaak met zwarte peper.
Venkelsalade maken
- Snij de venkel in tweeën en snij zo dun mogelijk reepjes, snipper het rode uitje zeer fijn.
- Voeg de azijn, suiker, mosterd en olie toe, meng het geheel en maak op smaak met zout en peper.
Canneloni maken
- Doe de kipmousse in een spuitzak en spuit op de plakjes sinaasappelgelei een streep mousse.
- Rol met behulp van een platte spatel de gelei rond de streep mousse zodat je een rolletje (canneloni) krijgt.
Opdienen
- Schik op het bord wat van de gewassen sla aan de zijkant (binnen de rand).
- Plaats een canneloni met kipmousse mooi op het bord.
- Schep een lepel venkelsalade op het bord en garneer het gerecht af met wat bietje julienne.
|
Bron: variatie op kookstudio 25