|
Bereidingsduur
15- 30 minuten
Lekkere broccolisoep met zalm.
Serveer met een Focaccia (Italiaans brood) |
Ingrediënten
(4 personen)
- 1 kg Broccoli
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 l groentebouillon (vers of blokjes)
- 150 gr roomkaas
(bv Philadelphia met zalm en dille)
- 1 citroen
- Verse bieslook
- 150 gr zalmsnippers
- P + Z
- eventueel een paar takjes munt
|
Bereiding
- Snijd de broccoliroosjes los en klein, schil de stronk en snij deze in dunne plakjes
- Sjalotjes en knoflook schoonmaken en fijn snipperen
- Fruit sjalotjes en knoflook in de soeppan met de olie (niet te bruin laten worden)
- Voeg de broccoli in de pan en roerbak zo’n 7 minuten
- Doe de bouillon erbij
- laat de broccoli in zo’n 10 minuten gaar worden.
- Pureer geheel met een staafmixer
- Voor een meer sterkere smaak en frissere kan je de munt mee pureren
- Maak op smaak met P + Z
- Roer de roomkaas er doorheen.
- Voor een meer sterkere smaak en frissere kan je de munt ook mee pureren
- Rasp 1 eetlepel citroeschil, hak de bieslook fijn.
- Roer dit door de zalmsnippers
- Serveer de soep in warme borden
- Doe er een beetje van het zalmsnippermengsel bovenop.
|
Bron: recept van de dag AD 24052014