Broccolisoep met gerookte zalm

Broccolisoep met gerookte zalm

broccoli-soep

Bereidingsduur

15- 30 minuten

Lekkere broccolisoep met zalm.

Serveer met een Focaccia (Italiaans brood)

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 kg Broccoli
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 l groentebouillon (vers of blokjes)
  • 150 gr roomkaas
    (bv Philadelphia met zalm en dille)
  • 1 citroen
  • Verse bieslook
  • 150 gr zalmsnippers
  • P + Z
  • eventueel een paar takjes munt

Bereiding

 

  1. Snijd de broccoliroosjes los en klein, schil de stronk en snij deze in dunne plakjes
  2. Sjalotjes en knoflook schoonmaken en fijn snipperen
  3. Fruit sjalotjes en knoflook in de soeppan met de olie (niet te bruin laten worden)
  4. Voeg de broccoli in de pan en roerbak zo’n 7 minuten
  5. Doe de bouillon erbij
  6. laat de broccoli in zo’n 10 minuten gaar worden.
  7. Pureer geheel met een staafmixer
  8. Voor een meer sterkere smaak en frissere kan je de munt mee pureren
  9. Maak op smaak met P + Z
  10. Roer de roomkaas er doorheen.
  11. Voor een meer sterkere smaak en frissere kan je de munt ook mee pureren
  12. Rasp 1 eetlepel citroeschil, hak de bieslook fijn.
  13. Roer dit door de zalmsnippers
  14. Serveer de soep in warme borden
  15. Doe er een beetje van het zalmsnippermengsel bovenop.

 

Bron: recept van de dag AD 24052014

 

 

Reacties zijn gesloten.