Ingrediënten
(4 personen)
- 500 gram rode bieten gekookt, in stukjes
- 30 gram honing
- 125 gram crème fraîche
- 2-3 eieren
- 150 gram geitenkaas verbrokkeld
- 50 gram walnoten grof gehakt
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- 7 blaadjes bladerdeeg
- wat paneermeel of aardappelzetmeel
- Taart- of quichevorm ongeveer 22 centimeter
|
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 C (bij gas 200 C).
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Vet de vorm in en bedek met de bladerdeeg, prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
- Bak deze 10 min. blind bij 180 C
- Snij ondertussen de gekookte bieten in stukjes en meng de stukjes biet met de honing.
- Verbrokkel de geitenkaas en hak de walnoten grof.
- Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en voeg wat peper & zout toe.
- Voeg de stukjes biet toe aan het ei-mengsel en roer het geheel goed door.
- Haal de vorm uit de oven en bestrooi de vorm dun met paneermeel (of nog beter aardappelzetmeel).
- Verbrokkel ongeveer de helft van de geitenkaas over de bodem.
- Giet het bieten/ei-mengsel er gelijkmatig overheen.
- Verbrokkel de rest van de geitenkaas boven de quiche en strooi er de grof gehakte walnoten overheen.
- Bak de bietentaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 30-35 minuten gaar.
Snij in punten & eet smakelijk!
Serveertip
Serveer er rösti rondjes bij en een frisse salade.
|