Bietentaart met geitenkaas & walnoten

Bietentaart met geitenkaas & walnoten

Bietentaart 2015-01-29 18.04.34

Bereidingstijd

20 minuten + 35 minuten baktijd

Heerlijke, hartige bietentaart

Ingrediënten

(4 personen)

  • 500 gram rode bieten gekookt, in stukjes
  • 30 gram honing
  • 125 gram crème fraîche
  • 2-3 eieren
  • 150 gram geitenkaas verbrokkeld
  • 50 gram walnoten grof gehakt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 7 blaadjes bladerdeeg
  • wat paneermeel of aardappelzetmeel
  • Taart- of quichevorm ongeveer 22 centimeter

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 C (bij gas 200 C).
  2. Ontdooi het bladerdeeg.
  3. Vet de vorm in en bedek met de bladerdeeg, prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
  4. Bak deze 10 min. blind bij 180 C
  5. Snij ondertussen de gekookte bieten in stukjes en meng de stukjes biet met de honing.
  6. Verbrokkel de geitenkaas en hak de walnoten grof.
  7. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en voeg wat peper & zout toe.
  8. Voeg de stukjes biet toe aan het ei-mengsel en roer het geheel goed door.
  9. Haal de vorm uit de oven en bestrooi de vorm dun met paneermeel (of nog beter aardappelzetmeel).
  10. Verbrokkel ongeveer de helft van de geitenkaas over de bodem.
  11. Giet het bieten/ei-mengsel er gelijkmatig overheen.
  12. Verbrokkel de rest van de geitenkaas boven de quiche en strooi er de grof gehakte walnoten overheen.
  13. Bak de bietentaart in de voorverwarmde oven in ongeveer 30-35 minuten gaar.

 

             Snij in punten & eet smakelijk!

 

Serveertip

Serveer er rösti rondjes bij en een frisse salade.

 

Bron: volrecepten.nl

Reacties zijn gesloten.