Spaanse witte bonenschotel met worst

Spaanse witte bonenschotel met worst

🙁 Helaas geen plaatje 🙁

Bereidingstijd

45 minuten + afkoeltijd

Een koude Spaanse bonenschotel

Ingrediënten

(4 personen)

  • 300 g gedroogde witte bonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 ui
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 pot gegrilde rode paprika’s
  • 1 el verse oregano
  • 1 Citroen
  • 4 verse worsten (of Chipolatas)
  • 75 g boter

Variatie

  • Chorizo worst stukjes er door heen in plaats van de verse worst

Bereiden

  1. Week de bonen een nacht in ruim koud water.
  2. Spoel ze dan af onder koud stromend water.
  3. Doe ze in een pan met water en wat zout.
  4. Maak de knoflook schoon, kneus deze en doe ze samen met het laurierblad en de rozemarijn bij de bonen.
  5. Breng het geheel op een matig vuur tegen de kook aan.
  6. Schep tussentijds het ‘sohuim’ eraf.
  7. Draai het vuur lager en kook de bonen in ongeveer 45 minuten gaar.
  8. Verwijder dan de knoflook en kruiden.
  9. Snijd intussen de ui in ringen, laat de tomaatjes en paprika goed uit lekken.
  10. Snijd deze in kleine stukjes.
  11. Meng ze door de ui-ringen samen met de verse oregano, 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel citroenrasp.
  12. Schep de goed uitgelekte bonen door het ui/tomaatmengsel.
  13. Maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en wat zout.
  14. Zet koel weg.
  15. Bak de verse worst in de boter met een lepel olie eerst aan op een hoog vuur.
  16. Draai het vuur dan lager
  17. Voeg 4 eetlepels water toe en braad de worst in circa 15 minuten verder gaar.
  18. Laat de worsten afkoelen en snij ze in stukken en meng deze door de bonenschotel.

Serveertip

Serveer deze koude Spaanse bonenschotel met gekookte krieltjes, krieltjes uit de oven met rozemarijn of versgebakken brooden met een lekkere sla.

 

 

Bron: Caatkookt.nl (AD)

Reacties zijn gesloten.