|
Bereidingstijd
15 minuten |
Ingrediënten
(4 personen)
- 1 auberginezout
- 3 trostomaten1
- 3 eetlepels olijfolie
- takjes basilicum
- Zeezout grof
Optioneel (naar smaak)
- Bolletje mozzarella
- Artisjokharten (blikje)
|
Bereiden
- Snijd de aubergine in 10 plakken van 1 cm dik.Optioneel (is tegenwoordig niet meer nodig)
– bestrooi ze met iets zout.
– Leg ze naast elkaar op keukenpapier
– Dek ze met keukenpapier af.
– Leg een snijdplank met iets zwaars erop
– Laat ze 30 minuten staan.
– Dep de aubergine-plakken droog
- Snijd de tomaten in plakken.
- Laat de mozzarella uitlekken en maak er plukjes van.
- Snijd de artisjokharten in 4 delen
- Bestrijk de aubergine-plakken aan beide kanten met olijfolie.
- Verhit een grillpan
- Rooster de aubergine-plakken 1 minuut per kant.
- Leg ze naast elkaar op een schaal.
- Leg de plukjes mozzarella kaas en tomaat op de aubergine-plakken
- Bestrooi ze met het grove zout.
- Druppel er een beetje olijfolie over
- Garneer met basilicum.
|
Bron: deels mijn receptenboek.nl