Salade met tomaat en gegrilde aubergine

Salade met tomaat en gegrilde aubergine

 

2014-06-01 17.58.48

Bereidingstijd

15 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 1 auberginezout
  • 3 trostomaten1
  • 3 eetlepels olijfolie
  • takjes basilicum
  • Zeezout grof

Optioneel (naar smaak)

  • Bolletje mozzarella
  • Artisjokharten (blikje)

Bereiden

  1. Snijd de aubergine in 10 plakken van 1 cm dik.Optioneel (is tegenwoordig niet meer nodig)

    – bestrooi ze met iets zout.

    – Leg ze naast elkaar op keukenpapier

    – Dek ze met keukenpapier af.

    – Leg een snijdplank met iets zwaars erop

    – Laat ze 30 minuten staan.

    – Dep de aubergine-plakken droog

  2. Snijd de tomaten in plakken.
  3. Laat de mozzarella uitlekken en maak er plukjes van.
  4. Snijd de artisjokharten in 4 delen
  5. Bestrijk de aubergine-plakken aan beide kanten met olijfolie.
  6. Verhit een grillpan
  7. Rooster de aubergine-plakken 1 minuut per kant.
  8. Leg ze naast elkaar op een schaal.
  9. Leg de plukjes mozzarella kaas en tomaat op de aubergine-plakken
  10. Bestrooi ze met het grove zout.
  11. Druppel er een beetje olijfolie over
  12. Garneer met basilicum.

 

Bron: deels mijn receptenboek.nl

Reacties zijn gesloten.