Dragonkip met kruidige pastasalade

Dragonkip met kruidige pastasalade

dragonkip

Bereidingstijd

45 minuten

Ingrediënten

(4 personen)

  • 2 kipfilets à 300 g
  • 4 takjes dragon
  • 16 plakjes ontbijtspek
  • 300 g volkoren penne
  • 1 bos radijs
  • 3 el gedroogde tomaten op olie
  • 1 groene paprika
  • 2 el zwarte olijven met pit
  • 0.5 bos basilicum
  • 0.5 bos oregano
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 1 bos bladpeterselie
  • olijfolie extra vierge
  • optioneel : Boursin (Light)

Klaarzetten

  • cocktailprikkers
  • kookpan
  • snijplank
  • koksmes
  • koekenpan
  • ovenschaal
  • fijne rasp
  • kommetje
  • vleestang
  • zeef
  • kom

Bereiden

 

Dragonkip

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Pluk de dragon.
  3. Leg het ontbijtspek per 4 plakjes dakpansgewijs op elkaar.
  4. Verdeel de dragonblaadjes erover en leg de kipfilets er op.
  5. Optioneel: snij de filets overlangs in en vul met de Boursin. 
  6. Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper.
  7. Vouw het ontbijtspek dicht en zet vast met cocktailprikkers.
  8. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de  kipfilets 5 minuten zodat het spek lekker krokant wordt.
  9. Draai ze om en bak nog 3 minuten op de andere kant.
  10. Leg ze in een ovenschaal en bak de kipfilets 15-20  minuten in de oven tot ze gaar en nog steeds lekker sappig zijn.

Pastasalade voorbereiden

  1. Breng een pan met water en een snufje zout  aan de kook en kook de pasta in circa 10 minuten al dente.
  2. Snijd de radijsjes in plakjes en de gedroogde tomaten in reepjes.
  3. Maak  de paprika schoon en snijd de paprika in  blokjes.
  4. Halveer de olijven.

Pastasalade

  1. Giet de pasta af, spoel koud met water en meng er een scheutje olie door.
  2. Pluk en snijd de basilicum en oregano fijn.
  3. Meng de radijsjes, paprika, olijven, tomaatjes en  kruiden door de pasta en meng er een  scheutje olie van de tomaten door.
  4. Breng de  kruidige pastasalade op smaak met een  beetje zout en versgemalen peper.

Gremolata

  1. Rasp de Parmezaanse kaas.
  2. Pel en hak de knoflook heel fijn.
  3. Rasp de gele en oranje  schil van de citroen en sinaasappel.
  4. Pluk en  hak de peterselie fijn.
  5. Meng de kaas met de knoflook, citroen- en sinaasappelrasp en peterselie en schenk er zoveel olijfolie op tot  het geheel net onder staat.
  6. Breng op smaak  met een beetje zout en versgemalen peper.

Aan tafel!

  1. Haal de cocktailprikkers uit de kip en snijd de kip in plakken.
  2. Schep de pastasalade op borden en verdeel de kip erover.
  3. Lepel de  gremolata erover en eromheen.

 

 

Bron: 24Kitchen

Reacties zijn gesloten.