Ingrediënten
(4 personen)
- 2 kipfilets à 300 g
- 4 takjes dragon
- 16 plakjes ontbijtspek
- 300 g volkoren penne
- 1 bos radijs
- 3 el gedroogde tomaten op olie
- 1 groene paprika
- 2 el zwarte olijven met pit
- 0.5 bos basilicum
- 0.5 bos oregano
- 75 g Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 1 bos bladpeterselie
- olijfolie extra vierge
- optioneel : Boursin (Light)
Klaarzetten
- cocktailprikkers
- kookpan
- snijplank
- koksmes
- koekenpan
- ovenschaal
- fijne rasp
- kommetje
- vleestang
- zeef
- kom
|
Bereiden
Dragonkip
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Pluk de dragon.
- Leg het ontbijtspek per 4 plakjes dakpansgewijs op elkaar.
- Verdeel de dragonblaadjes erover en leg de kipfilets er op.
- Optioneel: snij de filets overlangs in en vul met de Boursin.
- Bestrooi de kip met zout en versgemalen peper.
- Vouw het ontbijtspek dicht en zet vast met cocktailprikkers.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipfilets 5 minuten zodat het spek lekker krokant wordt.
- Draai ze om en bak nog 3 minuten op de andere kant.
- Leg ze in een ovenschaal en bak de kipfilets 15-20 minuten in de oven tot ze gaar en nog steeds lekker sappig zijn.
Pastasalade voorbereiden
- Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en kook de pasta in circa 10 minuten al dente.
- Snijd de radijsjes in plakjes en de gedroogde tomaten in reepjes.
- Maak de paprika schoon en snijd de paprika in blokjes.
- Halveer de olijven.
Pastasalade
- Giet de pasta af, spoel koud met water en meng er een scheutje olie door.
- Pluk en snijd de basilicum en oregano fijn.
- Meng de radijsjes, paprika, olijven, tomaatjes en kruiden door de pasta en meng er een scheutje olie van de tomaten door.
- Breng de kruidige pastasalade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gremolata
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Pel en hak de knoflook heel fijn.
- Rasp de gele en oranje schil van de citroen en sinaasappel.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Meng de kaas met de knoflook, citroen- en sinaasappelrasp en peterselie en schenk er zoveel olijfolie op tot het geheel net onder staat.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Aan tafel!
- Haal de cocktailprikkers uit de kip en snijd de kip in plakken.
- Schep de pastasalade op borden en verdeel de kip erover.
- Lepel de gremolata erover en eromheen.
|