Ingrediënten
(2-3 personen)
- 3 appels van gemiddelde grootte,
bijvoorbeeld Elstar of Jonagold
- eventueel 75 gram rozijnen
- 2 theelepels kaneel
|
Bereiden
- Doe in een steelpan of ander redelijk klein pannetje een bodempje water
(ongeveer 1 c.m. diep).
- Was de rozijnen en doe ze in het pannetje.
- Schil de appels en snij ze in kleine blokjes (ongeveer 1 bij 1 c.m.).
- Doe de appelblokjes en de kaneel in het pannetje. Roer goed door.
- Zet het pannetje op het vuur en breng voorzichtig aan de kook.
- Zet het vuur dan laag en laat 10 minuten zachtjes borrelen. Ondertussen af en toe het appelmengsel doorscheppen met een lepel.
- Haal het pannetje van het vuur.
Je kunt de appelmoes zo opeten, maar dan is het meer appelcompote. Om er appelmoes van te maken, pak je een aardappelstamper en stamp je het appelmengsel tot moes. Hoe langer je stampt, hoe meer moes en minder appelstukjes overblijven. Doe dit naar eigen smaak. Ik vind het ‘t lekkerste als er nog flink wat appelstukjes overblijven.
De appelmoes is zowel warm als koud lekker. |